POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 626
  Total Poemes: 14813
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Castanyer i Bachs, Pau

Castanyer i Bachs, Pau

erroresrecomendar

PAU CASTANYER i BACHS
ESTIU 2007 Cada any per aquestes dates la coral fa un descans i ens desitgem un bon estiu per retrobar-nos el setembre

.Però aquest estiu es diferent, per motius personals ens deixa el que ha estat durant cinc anys el nostre director Pau Castanyer.

Per aquest motiu i en reconeixement a la seva tasca, el passat dia 30 de juny celebrarem un dinar d’acomiadament i cal ressaltar la germanor de la coral i l’emotivitat de tots els assistents.

Des d’aquestes pagines volem donar les gràcies en Pau per tot el que ens ha ensenyat i desitjar-li molta sort i èxit en el nou repte.

___________________________________________________________________________

Pau Castanyer i Bachs neix a la ciutat de Girona el 16 de març de 1958 i a l'edat de set anys comença els estudis de Solfeig i Teoria de la Música. Un any més tard s'iniciarà en els estudis de piano.

A partir d'aleshores i fins a l'edat de setze anys va seguint els estudis de música (solfeig, piano, flauta travessera, harmonia) examinant-se com a alumne lliure al Conservatori de Música Elemental "Isaac Albéniz" de Girona, i al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Durant aquests anys entra a formar part de la Coral Infantil Saba Nova de Girona on a part de l'activitat coral, aprèn a tocar la flauta dolça, cosa que li permet de crear el Quartet de Flautes Dolces de Girona amb altres companys de l'entitat, amb qui comença a fer alguns concerts.

A l'edat de setze anys entrarà a formar part de la Capella Polifònica de Girona on cantarà dos anys sota la direcció de Josep Viader i Moliné .

Als disset anys es trasllada a Barcelona per entrar al Conservatori Superior de Música Municipal d'aquella ciutat on continuarà els estudis de flauta travessera com a alumne lliure, i els de piano, amb Carme Undebarrena , harmonia, amb Josep Poch i contrapunt, amb Carles Guinovart i Manuel Oltra , els quals, en un mateix tribunal, li atorguen el Premi d'Honor de Formes Musicals . Més endavant en aquest mateix conservatori obtindrà el Títol de Professor Superior de Flauta Travessera .

Ha tingut com a professors de flauta travessera a Lluís Buscarons , Barbara Held , Alain Marion i Michel Moragues . També participa a Bletchley (Anglaterra) en un curs de música de cambra per a instruments de vent on rep classes de James Galway .

Durant els anys que estudia a Barcelona forma part del Cor Madrigal d'aquesta ciutat, dirigit per Manuel Cabero.

Ha dirigit la coral Lieti a Cantar , de Barcelona, i altres de diverses poblacions de les comarques de Girona. Actualment dirigeix la Coral Sant Gregori .

També durant aquells anys assisteix a cursos de direcció coral amb Pierre Cao i, com a oient, a les classes de direcció d'orquestra del mestre Antoni Ros Marbà al CSMM de Barcelona. Més tard participa també en un curs amb Enric Ribó , dins el marc del 2 n Curs Internacional d'Interpretació Musical de Girona, curs en el qual assisteix també a les classes d'anàlisi musical impartides per Carles Guinovart .

Ha participat en diversos cursos de música de cambra amb mestres com Charles Tunnel ( English Chamber Orchestra ), Jesse Levine (director de l' Orquestra Simfònica del Principat d'Astúries ), Salvador Brotons (actual director de l' Orquestra Simfònica del Vallès ), i els membres de conjunts de cambra tant prestigiosos com el Quartet Bartók de Budapest, el Quintet Moragues de Paris, el Quintet de vent de Praga , etc...

Estudia composició i orquestració amb Manuel Oltra i també amb Lluís Vergés , amb qui treballa les tècniques de composició i arranjaments de jazz i música moderna, estil que treballa també amb el pianista Lluís Escuadra , en la vessant d'improvisació.

Des de molt jove, ja a l'edat de setze anys, va començar la seva activitat pedagògica, i fins al moment actual ha impartit classes als següents centres: Escola de Música Municipal de Molins de Rei, Conservatori Professional de Música "Isaac Albéniz" de Girona , Preludi Musical de Bordils, Aula Musical de Girona i Escola de Música de Blanes . Fou director de la Jove Orquestra de Figueres durant tres anys i de l'orquestra d'alumnes de l' Aula Musical de Girona durant dos anys.

Ha dut igualment una llarga activitat concertística actuant amb Jordi Reguant , Joan Rubinat , Claudi Arimany , Conjunt Orquestral de Girona , Orquestra de Cambra de l'Empordà , Orquestra Simfònica Llenguadoc-Rosselló , etc...

Fou membre fundador i director de la Cobla Catalunya 2000 , creada l'any 1985 per un grup de joves músics de les comarques gironines amb la intenció de fomentar l'obra dels grans compositors de música per a cobla. En aquesta tasca tingueren el suport i l'assessorament dels compositors Narcís Costa i Manuel Saderra i Puigferrer , i col·laboraren també amb Manuel Oltra , que dirigí la cobla en una ocasió, i interpretaren en els seus concerts i audicions obres de Josep Serra , Joaquim Serra , Eduard Toldrà , Manuel Oltra , Antoni Ros Marbà , Jaume Cristau , Narcís Costa , Josep Saderra , Manuel Saderra i Puigferrer , Max Havart i altres autors del nostre país que destaquen per la seva dedicació a la composició per als instruments catalans i per la qualitat de les seves obres.

Fou membre fundador i director de la Cobla Vila de Roses , constituïda l'any 2001.

És el fundador de "Flautes d'Adri" - Q uartet de Flautes Travesseres , finalista del 5è Concurs per a la promoció de Joves Intèrprets "Paper de Música" de Capellades l'any 1994 i va obtenir el Tercer Premi al 2n Concurs de Música de Cambra "Montserrat Alavedra" de Terrassa el mateix any.

Actualment és flabiol i director de la cobla La Principal d'Olot .

Des de sempre s'ha mostrat molt interessat per totes les tendències i estils musicals. Aquest interès és el que l'ha portat a estudiar també les tècniques del Jazz i a actuar en diversos grups dedicats a aquesta música, com per exemple el grup Gatto Saverio , amb el pianista Xavier Dotras , amb qui porta a terme la composició de temes de Swing , Bossa Nova i altres estils de la música actual.

Mogut per aquest mateix interès per la música més diversa ha col·laborat en diversos grups de música tradicional, ara com a intèrpret vocal o instrumental, ara com a compositor-arranjador.

El 16 de maig del 1999 fou guardonat amb el Primer Premi del XVII MEMORIAL FRANCESC BASIL - PREMI CIUTAT DE FIGUERES de composició de sardanes, organitzat pels Amics de Francesc Basil i patrocinat per l'Ajuntament de Figueres, per la sardana PUIGSACALM , essent membres del jurat els senyors Manuel Oltra i Ferrer , Jaume Cristau i Brunet , Josep Cassú i Serra , Jesús Ventura i Barnet i Josep Solà i Sànchez.

El 19 de maig del 2002 guanya per segona vegada el Primer Premi en la XX edició del MEMORIAL FRANCESC BASIL - PREMI CIUTAT DE FIGUERES amb la sardana COMANEGRA .

Recentment ha constituït la Cobla Puigsacalm , dedicada exclusivament a la música de concert per a aquesta formació amb la qual feu la seva presentació el 31 de juliol del 2002 als jardins del Museu Pau Casals , de la Fundació Pau Casals , al Vendrell, en un concert d'homenatge als compositors Xavier Montsalvatge i Manuel Oltra .

El 17 de maig del 2003 obté un Accèssit i el Premi Popular en la XXI edició del MEMORIAL FRANCESC BASIL - PREMI CIUTAT DE FIGUERES amb la sardana SALLENT .

El 10 de juliol del 2004 obté el Premi Popular en el I MEMORIAL PERE FONTÀS, organitzat per l'Ajuntament d'Amer amb la sardana L'ESTRELLA DEL DIA .
http://www.coralsantgregori.com/paucastanyer.htm
Subir