POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 628
  Total Poemes: 14846
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Freixas, Cesk

Freixas, Cesk

erroresrecomendar

Sant Pere de Riudebitlles, 1984 és un jove cantautor penedesenc que, juntament amb d'altres artistes d'arreu del país, forma part de l'actual escena de cançó en català. Freixas ha editat una maqueta, dos treballs discogràfics i un recull de versions d'altres cantautors internacionals amb la intenció de contribuir a recuperar la cançó d'autor i de protesta als Països Catalans.
A principis del 2004, Freixas va engegar un projecte políticomusical amb la pretensió d'enllaçar la sonoritat -al seu parer oblidada i poc reconeguda- de la cançó d'autor amb la protesta i, alhora, utilitzar la poesia com a vehicle d'expressió.

Set voltes rebel (Bullanga Records, 2005) és el seu primer treball, un disc en el qual parteix de les arrels de la cançó d'autor tradicional, s'endinsa en els terrenys del rock i la rumba, on queden de manifest les diferents reivindicacions de caire nacional, social i -inevitablement- personal. Les veus dels pobles lliures és l'espectacle que, el 2006, Cesk -acompanyat de la seva banda Els Altres Bandais- va presentar arreu del territori català i també a l'estranger: temes reinterpretats del seu primer disc combinats amb versions d'altres cantautors internacionals. Segon classificat per votació popular als premis de la revista Enderrock, l'any 2006, Freixas va ocupar el segon lloc en les categories de millor artista, millor disc, millor cançó i millor directe.

El mes de juny de 2007 surt al carrer El camí cap a nosaltres, el segon treball discogràfic del cantautor penedesenc on aprofundeix encara més en les arrels de la cançó tradicional i explora altres terrenys poc explotats fins avui amb temàtiques molt més personals on queda palesa la reafirmació de la reivindicació col·lectiva, amb uns arranjaments musicals minimalistes i lletres intimistes però crítiques. El disc, que compta amb la producció i direcció musical de Magí Batalla (Transpenedès Jazz Orquestra, Companyia Catalana de Latin Jazz, L'Ombre de Ton Chien, Revolta 21), es va gravar els mesos de març, abril i maig de 2007 a Sant Sadurní d'Anoia: dotze temes d'estil del jazz al pop i del rock al latin que, passats pel filtre de la música d'autor, posen de manifest la voluntat de seguir reivindicant l'escena nacional de cantautors.

Des de 2005 participa en la producció de la Trobada de Cantautors dels Països Catalans que se celebra al seu poble natal, i per la qual han passat artistes valencians com VerdCel o Pau Alabajos.[1]

Guanyador del Premi Enderrock 2008 al millor artista de cançó d'autor per votació popular,[2] Cesk Freixas prepara aquest nou any amb noves presentacions del segon treball discogràfic. De la mateixa manera, la creació de noves cançons per un tercer disc marcarà el ritme dels propers mesos, amb l'objectiu d'editar-lo i distribuir-lo a partir de l'estiu del 2009.
2004: Maqueta (autoedició)
2005: Set voltes rebel (Bullanga Records)
2006: Les veus dels pobles lliures (autoedició): recull de versions
2007: El camí cap a nosaltres (autoedició)
2007: Per Alcoi i per... (L'Altra Campanya): conté la cançó L'última fada
CeskFreixas.cat lloc web oficial
Qui sap si la tendresa el bloc de Freixas en MÉSVilaWeb
Myspace.com pàgina oficial del Cesk
Cantautors.cat fitxa de Cesk Freixas

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cesk_Freixas
Subir