POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 626
  Total Poemes: 14813
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Garcia Grau, Manel

Garcia Grau, Manel

erroresrecomendar

El poeta de Benicarló Manel Garcia Grau s'ha mort avui, dilluns, després d'una llarga malaltia, quan tot just acabava de publicar una antologia de la seva poesia. Garcia Grau s'havia destacat com a poeta, però també com a assagista, especialment de literatura, i més recentment s'havia endinsat en la novel·la, amb 'El papa maleït' (Planeta 2003). Entre els premis rebuts en tota la seva carrera es destaca l'Octubre de poesia del 1990.
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=1923275

Pòrtic


Manel Garcia Grau (1962 - 2006). Poeta i novel·lista, a més de doctor en Filologia Catalana per la Universitat Jaume I de Castelló. El seu primer llibre de poemes va ser Quadern d'estances (1988) al qual han seguit vora una dotzena de títols dels quals s'han de destacar Lllibre de les figuracions (1993), Al fons de vies desertes (2002) o el més recent La mordassa (2003). Amb la seva obra poètica ha guanyat premis com el Vicent Andrés Estellés (1990), l'Englantina d'Or als Jocs Florals de Barcelona (1997) o l'Ausiàs March (2000).

A més d'una sòlida trajectòria com a assagista, amb temes literaris i lingüístics com a principals interessos, Garcia Grau ha provat recentment el camí de la novel·la amb El Papa maleït (Planeta, 2003), una intriga novel·lística sobre el Papa Luna.

També col·labora en diaris i revistes, com ara Serra d'Or, Levante, Avui, Mediterráneo o Heraldo de Castellón, entre altres, amb articles d'opinió i crítica literària.
http://www.escriptors.cat/autors/ggrau/pagina.php?id_sec=870
Subir