POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 646
  Total Poemes: 15668
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Serrallonga i Morer, Segimon

Serrallonga i Morer, Segimon

erroresrecomendar

Segimon Serrallonga i Morer (Torelló, 1930 - Badalona, 2002) fou un poeta, filòleg i escriptor català.

Estudià filosofia, teologia, filologia clàssica i filologia catalana, va ser professor universitari i director de la biblioteca de la universitat de Vic. Tingué una intensa activitat en el món universitari. Va ser un dels creadors de l'editorial Eumo.

Amic i deixeble de Carles Riba. Entre el 1964 i 1967 va dirigir la revista Inquietud artística. Fou un dels redactors fundadors de la revista de poesia Reduccions el 1977 juntament amb Miquel Martí i Pol, Jordi Sarrate, Lluís Solà i Ricard Torrents.

L'any 1980 va aconseguir el Premi de la Crítica Serra d'Or per l'obra Poemes 1950-1975. És autor d'una vibrant obra poètica i traductor de llibres de la Bíblia, de William Blake i de Bertolt Brecht entre d'altres autors. També ha traduït poesies antigues i ha escrit estudis sobre poetes catalans.

Poesia
1974: Eixarms
1979: Poemes 1950-1975

Premis
1980 Premi de la Crítica Serra d'Or per Poemes 1950-1975
http://ca.wikipedia.org/wiki/Segimon_Serrallonga_i_Morer


Las actividades que organiza el Aula Segimon Serrallonga no son inferiores a tres durante cada curso académico y se llevan a cabo durante los periodos de otoño-invierno, el mes de abril y en julio y en el marco de la Universidad de Verano

El 10 de abril de 2003 se produjo la inauguración del espacio que la ciudad de Vic dedica a Segimon Serrallonga y Morer, situado justo enfrente del edificio Torre dels Frares de la Universidad de Vic. Ricard Torrents, director de la Cátedra Verdaguer de Estudios Literarios, y de Anton Granero, autor de la intervención plástica en el parque, se encargaron de la presentación. También hubo un discurso de Jacint Codina, alcalde de Vic; finalmente, se cerró el acto con la lectura del Manifiesto a los jóvenes escritores, de S. Serrallonga, a cargo del Dr. Pere Quer, vicerrector de la UVic.

A las 19.30 h., en la biblioteca del edificio Torre dels Frares se inuguró la exposición bibliográfica "Las letras hacen que perdure la memoria", dedicada a S. Serrallonga Hizo la presentación Anna Andre, jefa del servicio de biblioteca de la UVic.

A las 20 h., en el Aula Magna, tuvo lugar la presentación del Aula Segimon Serrallonga a cargo del rector de la UVic y presidente del aula, Dr. David Serrat, y del coordinador del aula, Dr. Francesc Codina. A continuación se llevó a cabo la conferencia Segimon Serrallonga y los jardines del humanismo a cargo del Dr. Jordi Castellanos, catedrático de Filología Catalana de la UAB.

Los días 8, 10 y 11 de julio tuvo lugar en la Sala de la Columna del Ayuntamiento de Vic el ciclo de conferencias La formación de las lenguas y las culturas nacionales en Europa, organizado por el Aula Segimon Serrallonga en el marco de la Universidad de Verano de la Universidad de Vic.

El martes 8 Joaquim Albareda, historiador (Universidad Pompeu Fabra), leyó la conferencia Nación y Estado en la Europa moderna.

El jueves 10 Ricard Torrents, filólogo (Cátedra de Estudios Literarios Jacint Verdaguer, Universidad de Vic) impartió la conferencia La construcción de la identidad catalana medieval en un poema del siglo XIX, Canigó, de Jacint Verdaguer.

El viernes 11 Georg Kremnitz, romanista y catalonófilo de la Universidad de Viena, impartió la conferencia Un fracaso: Occitania.
http://www.uvic.cat/central/campus/gabinet/aulass/es/activitats.html
Subir