POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 626
  Total Poemes: 14805
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Puig Planas, Estanislau

Puig Planas, Estanislau

erroresrecomendar

Puig Planas Estanislau

Estanislau Puig Planas va néixer a La Coromina (Cardona) el 29 de febrer de 1980. Va cursar el batxillerat a l'institut del seu poble, i posteriorment va iniciar el estudis superiors a Solsona, encaminats cap a les instal·lacions industrials. Més tard reconduirà la seva vida professional cap a l'herboristeria i la fitoteràpia. Lletraferit des dels 15 anys, no abandonarà del tot la seva afició a les lletres i dedicarà part del seu temps lluire a escriure relats curts, tot i que la poesia acabarà ocupant la major part del les seves hores.

"A mida que passa el temps, t'adones de que la vida no és sempre plaent. Moltes vegades el patiment es torna quelcom qüotidià, despertant en les persones un món interior que ens permet entendre i sentir les coses d'una altra manera.

"El dibuix, la pintura i la poesia son les arts que més he cultivat, m'hagués agradat dedicar-me al món de la música, pero quelcom dins meu em deia que aixó no era per a mi, que ja trobaria algú que duria la música a la meva vida. Finalment l'he trobat, es diu Núria"

D'adolescent, havia escrit reculls de poemes en català prenent com a model la poesia de Mn. Jacint Verdaguer, éssent premiat en algun cetàmen literari. Mes tard, cap als vint-i-cinc anys va començar a escriure amb un estil més personal que l'ha acompanyat fins a dia d'avui. El seu pseudònim "Estanislau Puig Planas" l'acompanyarà sempre, dins de l'àmbit literari.

Escriu diversos reculls de poesia, entre d'altres: Per quatre rals (2005), Un lloc per estimar (2007). A principis de 2018 registra el seu últim recull de poemes, els quals ha previst auto-editar per donar a llum un primer llibre titulat: "Núria". Amb una mica de sort i treballant dur, potser el tindrem per aquest Sant Jordi!
Subir