POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 626
  Total Poemes: 14805
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Rafart i Corominas , Susanna

Rafart i Corominas , Susanna

erroresrecomendar

Susanna Rafart i Corominas neix a Ripoll (el Ripollès) l'any 1962. Cursa els estudis universitaris de Filologia Hispànica i Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona i es llicencia en totes dues especialitats els anys 1985 i 1992, respectivament.

A cavall d'aquestes dues carreres aconsegueix una plaça de professora agregada de Llengua i Literatura Espanyoles per oposicions lliures, i finalment és destinada a l'IES Jaume Salvador i Pedrol de Sant Joan Despí on exerceix de professora durant els anys compresos entre 1989 i 2001, amb el càrrec de Cap de Departament de Llengua i Literatura Castellana.

S'inicia de ben jove a la poesia, als 17 anys rep el Premi Extraordinari de Poesia de les Valls d'Andorra, i des de llavors la seva trajectòria ha pres força. Ha publicat vuit poemaris, entre els quals cal destacar Pou de glaç (2002), Retrat en blanc (2004) i Baies (2005) i ha rebut diversos premis literaris com ara el Senyoriu d'Ausiàs March (1995), el Ciutat de Palma (1999), el Carles Riba (2001) o el Cavall Verd de poesia (2006).

La seva obra poètica és present en diverses antologies i ha estat traduïda a l'anglès, a l'italià, al búlgar i al francès.

Dins del món de la poesia forma part del grup de poetes auto-anomenat Els Imparables que reivindiquen uns interessos comuns com ara l'exigència pròpia, fer una literatura d'idees amb ambició literària, mirar més cap a la tradició europea, donar un valor a la crítica, reivindicar uns poetes (Espriu, Vinyoli, Màrius Sampere o Palau i Fabre) i anar a buscar un model extrem, que faci que una petita literatura sigui una gran literatura. L'any 2004, Proa els publica el llibre Imparables. Una antologia que va rodejat de gran controvèrsia en el món literari.

També ha conreat la narrativa amb els títols La pols de l'argument (2000) i La inundació (2003), aquest darrer, premi de la Crítica Serra d'Or (2004), així com diversos títol adreçats al públic infantil. A més a més, ha publicat un Diccionari de la rima (1999) i diversos textos didàctics entre els quals destaca el llibre Literatura Universal (1999).

A banda de la creació, en l'actualitat, Susanna Rafart també exerceix la crítica literària en diverses publicacions. És col·laboradora habitual del diari Avui i de la revista literària Caràcters i, des de l'any 2004, forma part del seu consell editorial. També escriu a la Revista de Girona. Així mateix participa com a tertuliana en programes de ràdio de les cadenes Catalunya Cultura i Catalunya Ràdio.

Des de fa anys, compagina la crítica periòdica amb l'organització de projectes culturals, per exemple a la Residència d'Investigadors de Barcelona, i participa regularment en taules rodones, congressos, i festivals poètics. Ha realitzat treballs amb artistes plàstics com Ramon Ballester, Adrià Creus Boix o el fotògraf Toni Vidal, i esporàdicament ha conreat la pintura.

És sòcia de l'AELC.
http://www.escriptors.cat/autors/rafarts/pagina.php?id_sec=1460Susanna Rafart i Corominas (Ripoll, 1962) és Llicenciada en Filologia Hispànica i Catalana i ha exercit com a professora de Secundària. Ha publicat textos relacionats amb la didàctica i és poeta i narradora. Autora de relats La pols de l’argument (2000), L’aigua dels somnis (2003) i de l’obra de referència Diccionari de la rima (1999), ha publicat els poemaris Olis sobre paper (1996), Reflexió de la llum (1999), Jardins d’amor advers (2000), Pou de glaç (Premi Carles Riba 2001). Actualment es dedica a la crítica literària en diverses revistes (“Reduccions,” “Caràcters”) i, molt especialment, al diari Avui. Enguany ha rebut el premi Crítica Serra d'Or pel seu aplec de contes La inundació.
http://www.uoc.edu/in3/hermeneia/exemples/ROQUER_web/rafartbiografia.htm
Subir