POESIA CLÀSSICA I CONTEMPORÀNIA
Total Poetes: 622
  Total Poemes: 14741
 
Poemes classificats per autor i ordre alfabètic
Autor alfabètic
Poemes classificats per autor i ordre cronològic
Autor cronològic
Poemes classificats pel lloc de naixement de l'autor
Autor Naixement
Poemes classificats per segle i autor
Segle
Llistat de tots els  poemes per ordre cronològic
Llistat de poemes
Cercador de poemes Tornar
poema
Xargay , Ester

Xargay , Ester

erroresrecomendar

La poesia d'Esther Xargay és provocadora i transgressora. Tensa el llenguatge fins al límit de l'experimentació i s'acosta sovint a les actituds de la poesia que la tradició –especialment la francesa– ha qualificat de maleïda. És l'insurrecte que entra per la boca i, fet eructe, en surt gramatical, tal i com expressa en una de les seves composicions. Ha col·laborat en diverses propostes d'investigació poètica, algunes d'elles en col·laboració amb Cales Hac Mor. També exerceix de guionista i de traductora. J. A.
http://hipatia.uab.cat/exposicions/poesiacatalana/Xargay.htm

Filla de Sant Feliu de Guíxols (1960), Ester Xargay és poeta i traductora.
En poesia, ha publicat el llibre "Darrere les tanques" "Els àngels soterrats", "Les flaires del galliner, "Volts en el temps"... Així mateix, ha publicat els llibres, co-escrits amb Carles Hac Mor, "Un pedrís de mil estones", "Epítom infranu o no", "Tirant lo Blanc la" i, és en procés d’edició, el "Carabassa a tot drap", becat per la Institució de les Lletres Catalanes, 1998/99.
Ha traduït, juntament amb Carles Hac Mor, llibres, entre altres, de Pic Adrian, Tzevan Todorov, Blaise Pascal, Raymond Queneau i Gilbert Lascault. També col·labora en diversos diaris i revistes, realitza cd-roms, vídeo-poemes (actualment per a Barcelona Televisió (BTV)) i documentals.

http://www.laollaexpress.org/poetases/elspoetases/Ester.Xargay.html
Subir